<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d5456724112831354940\x26blogName\x3dheartbeat\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://sopheahaniees.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://sopheahaniees.blogspot.com/\x26vt\x3d5657438093548072300', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


I'm Eucliwood Hellscythe.
I love gaming.

13 February 2012, 7:21 pm
Tutorial Letak Background Kat Blog [washed denim, denim]

Assalamualikum . Ya Allah , sofea tak tahu kenapa tiba2 sofea rajin sangat buat tutor . Kali ni sofea nak buat tutor letak code background kita. Okay, sofea ajarkan macam mana nak letak. Act, benda ni ramai yg dah tahu kan? Tapi, ada yang tak tahu mungkin sebab baru belajar  =]

1. Dashboard > Design > Edit HTML

2. Tekan ctrl+f serentak then cari code ni ;
body {
 3. Dah jumpa? Bagus. Nampak tak kat bawah code body { ada code ni ;
  background: $bgColor;
 4. Paste code background kauorang, macam ni :
background:url(URL BACKGROUND);
 5. Yang perkataan $bgColor tu kauorang delete, kauorang gantikan dengan url(URL BACKGROUND). Then, perkataan URL BACKGROUND tu, kauorang gantikan dengan url background kauorang =]

6. Preview jadi tak? Lepastu, save =]






thank you

chapters
with love