<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d5456724112831354940\x26blogName\x3dheartbeat\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://sopheahaniees.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://sopheahaniees.blogspot.com/\x26vt\x3d5657438093548072300', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


I'm Eucliwood Hellscythe.
I love gaming.

16 February 2012, 7:05 pm
BUAT STATUS BOX

Assalamualaikum . So , harini sofea nak buat lagi tutor . Boleh ?
Kali nih , sofea nak buat tutor status box . Tahu status box tuh ap ?ontoh dekat fesbuk korang . Korang mesti update kan . So kt blog pon boleh . Dah , jom start . Credit to Fatin Hazwani =>

1. Dashboard > Design > Add A Gadget > Html Javascript
2. Lepastu, copy code bawah ni then paste dekat gadget awak tu ;
<center style="text-align: right;"><b>Status</b></center><div style="background-image: url(URL BACKGROUND); padding: 5px; border: 2px solid #000000;"><center><marquee>Status Awak Status Awak</marquee></center></div>
3. Dah paste ? Bagus. Semua yang warna merah tu awak tukar ikut suka awak oke .
4. Sabar dulu belum sudah! Awak jangan tulis tajuk gadget tau, biarkan kosong . 


Nota bit-bot
Semua tutor yang sofea buat nih , sofea hanya nak share untuk ilmu korang je .








thank you

chapters
with love